Doelgroepen:

 

Naar de hoofdpagina Volwassenen

 

Triatleten

 

Profatleten

 

Kinderen

 

Verenigingen, bedrijven en sportfederaties

 

Ons aanbod voor volwassenen

 

Uw ambities zijn onze uitdaging

 

Soepel glijden door het water, gemakkelijk baantjes zwemmen of gezwind door de golven klieven in open water. Heel wat volwassenen dromen ervan maar hebben jammer genoeg nooit een goede zwemopleiding genoten.

 

Zwemmen is een bijzonder technische sport en vraagt de nodige oefening. Wanneer er op jonge leeftijd onvoldoende aandacht naar de ontwikkeling van deze 'motorische basis' ging, wordt goed leren zwemmen een stuk moeilijker. Daarom vereist de begeleiding van volwassenen een specifieke en vooral individuele aanpak, zonder nonsens maar met communicatie en opdrachten op volwassen niveau.

 

Hier vult de Swim Academy de bestaande leemte in. Onze personal trainers leren u alles wat u ooit wilde kunnen, waaronder de vier zwemstijlen: crawl, schoolslag, rugslag én vlinderslag. Maar we kunnen u ook leren duiken, starten, keren en finishen indien u dat wenst. U begrijpt het al: er is werkelijk niets dat u niet aan ons kan vragen. Zo lang het maar met water te maken heeft natuurlijk.

 

 

Personal Swim Training: onze formule voor volwassenen

 

De Swim Academy biedt u een personal swim trainer die telkens minimaal een vol uur met u werkt en u geen seconde uit het oog verliest. Na een eerste kennismaking maakt u de keuze voor een aantal ‘losse’ technieksessies met opdrachten tussendoor of voor een intensievere reeks opeenvolgende sessies die nauwkeurig op voorhand worden ingepland. De sessies omvatten korte stukjes zwemmen met technische opdrachten. Die zijn soms moeilijk, maar altijd haalbaar. Zwemvliezen of zoomers (= korte zwemvliezen) zijn daarbij een must. Opdat we goed met u zouden kunnen werken dient u minimaal 25m te kunnen zwemmen. Een rudimentaire zwemwijze naar keuze volstaat.

 

Onze aanpak bestaat uit het aanleren van zowel ‘algemene’ (techniek-)oefeningen die bij elke zwemmer hun effect hebben als individuele oefeningen waarmee we uw specifieke aandachtspunten aanpakken. Op deze manier leren we u correct zwemmen en elimineren we ook (kleine of grotere) fouten van in het prille begin.

 

Bovenop onze instructies tijdens de zwemsessies wordt er permanente feedback voorzien met behulp van video-apperatuur en ontvangt u een e-mail na afloop van de sessie met oefenstof tot aan de volgende afspraak. Uw personal swim trainer begeleidt u vanop de kade maar duikt indien nodig ook graag mee het water in.

 

 

Geïnteresseerd of nieuwsgierig?

 

De Swim Academy komt naar u thuis of we spreken af in een publiek zwembad, zoals u wenst. Stuur ons een mail en we nemen binnen de 24u contact met u op.

 

 

Getuigen aan het woord

 

 

Sterrenchef Bart Desmidt van Restaurant Bartholomeus:


Bart: "Voor mij betekenden de zwemsessies met de Swim Academy pu-re ontspanning. Mijn personal coach was superprofessioneel en onmetelijk geduldig. Alles is trouwens mogelijk. Om het in culinaire termen uit te drukken: ik werd 'à la carte' begeleid, op verplaatsing en wanneer ik het vroeg.”


"Zwemmen is gewoonweg de gezondste en minst lichamelijk belastende sport die je in mijn ogen kan beoefenen. Een degelijke crawl leren in de fleur van je leven (lacht) is natuurlijk geen kleine uitdaging. Maar je wordt op je eigen tempo begeleid door een enthousiaste en ervaren coach. En dat alles is voor mij goud waard!”

Swim Academy © 2010 • Privacyverklaring • Gebruiksrechten