Doelgroepen:

 

Volwassenen

 

Naar de hoofdpagina Triatleten

 

Profatleten

 

Kinderen

 

Verenigingen, bedrijven en sportfederaties

 

Ons aanbod voor beginnende en gevorderde triatleten

 

Geen zwemmer, wel een triatleet

 

Triatlon is een zware sport. Tijdens een volledige triatlon wordt het 3,8km zwemmen -in open water- gevolgd door 180km fietsen en 42,195km lopen (de marathonafstand). Daartussen zorgen snelle wissels voor één lange, naadloze inspanning. Wie deze uitdaging aangaat zal dus heel wat trainingswerk moeten verrichten en is een bewonderenswaardig sporter.
Slechts weinig atleten combineren begaafdheid voor de drie sporten met succes in één lichaam. En hoewel vaak bepalend voor de ganse wedstrijd, is het zwemmen meestal het zwakste onderdeel. Met grote gevolgen...

 

Bij de beginnende triatleet vreet het zwemmen een groot deel van zijn energie op. En dit ongeacht de afstand, die uiteraard varieert in functie van het type triatlon (zie hier voor meer info). Een zware dobber dus, letterlijk én figuurlijk. Voor deze sportievelingen is de zwembeurt meestal dan ook een kwestie van 'fysieke economie': met voldoende reserve het fietsen kunnen starten maar liefst met een zo sterk mogelijke zwemtijd en zonder al te veel plaatsen te hebben moeten prijsgeven.
Maar ook bij gevorderde triatleten zie je zelden een mooie zwemstijl. Zo is de slagfrequentie (= het armtempo) soms wel goed maar schiet het 'onderwaterwerk' (= de slenglengte) fors tekort, wat leidt tot onvoldoende stuwing en dus... trager zwemmen.

 

Het hoeft geen betoog dat een correcte zwemtechniek wonderen kan verrichten, zowel bij de beginnende als gevorderde triatleet.

 

 

Hoe wij u kunnen helpen

 

De Swim Academy zoekt voor uw zwemprobleem een oplossing op maat. We werken daarbij één-op-één en stippelen samen de meest effectieve aanpak uit. De Swim Academy coaches beschikken niet enkel over een arendsoog wanneer het over uw zwemtechniek gaat, maar gebruiken moderne apperatuur om uw fouten correct in beeld te brengen en te verwoorden. We verhogen hiermee uw technisch inzicht en (motorisch) zelfbewustzijn. U moet immers zélf in staat zijn aan uw fouten te werken tegen ons volgende contact. Want dat is nu eenmaal onze werkwijze en overtuigde filosofie.

 

Onze troeven op een rijtje;

 

- permanente feedback met behulp van video-apperatuur en e-mail na afloop van de sessie met oefenstof tot aan de volgende afspraak.

 

- Indien gewenst maken we op basis van de individuele foutenanalyse een techniekfiche op. Deze fiche fungeert als een werkinstrument: ze bevat foto’s van de gefilmde fouten en vermeldt uw concrete aandachtspunten.

 

- kosteloos advies over de voor u aangewezen hulpmiddelen in en uit het water zoals handpaddels, zwemvliezen of elastische oefenband.

 

- Indien gewenst voorzien we in een aangepaste (algemeen fysieke) trainingsopbouw. U kan bij ons ook terecht voor een begeleide stretching of krachttraining. Indien uw vraag onze beschikbaarheid overstijgt, brengen we u in contact met één van onze vertrouwde partners.

 

- eventuele doorverwijzing naar een (para-)medisch specialist (bv. kinesist)

 

 

Geïnteresseerd of nieuwsgierig?

 

Stuur ons een mail en we nemen binnen de 24u contact met u op.

 

Triatleten aan het woord

 

 

Michael en Magali, gepassioneerd triatlonkoppel:


Michael: “Wat ík van de Swim Academy vind? Ik hou het kort en bondig: de klok liegt nooit.”


Magali: “Ik maak er graag wat meer werk van. Ik heb dankzij de Swim Academy op korte tijd namelijk ongelooflijk veel progressie gemaakt. Onze personal coach was heel erg geduldig. Hij gaf feedback tijdens de training en nadien stuurde hij de oefeningen door via mail. Hij toonde ons ook videofragmentjes van onze fouten én verbeteringen. Allemaal de investering écht waard!"


Michael: “Misschien toch nog even aan toevoegen dat de referenties van onze coach niet de minste waren.
Ook de positieve mond-aan-mond berichten stelden ons gerust: dit moesten we gewoon proberen!"

Swim Academy © 2010 • Privacyverklaring • Gebruiksrechten