Doelgroepen:

 

Volwassenen

 

Triatleten

 

Profatleten

 

naar de hoofdpagina Kinderen

 

Verenigingen, bedrijven en sportfederaties

 

Ons aanbod voor kinderen

 

Een degelijke basis

 

Uw oogappel verdient een mooie zwemstijl en correcte techniek vanaf de meet. Zo kan hij of zij later ten volle genieten van vermaak in, op of onder water. De Swim Academy lesgevers staan garant voor een degelijke basisopleiding. Want een behoorlijke zwemstijl is lang geen evidentie meer, ook al zou elke lagere school dit met al haar leerlingen moeten ambiëren. Zo vermelden de eindtermen "de leerlingen beheersen een zwemslag". Wij leren kinderen crawl, schoolslag, rugslag en vlinderslag tot op hoog niveau. Indien gewenst zelfs tot op competitieniveau.

 

De kwaliteit van deze basis wordt door onze lesgevers gegarandeerd. Ze beschikken immers over de beste sportspecifieke en pedagogische kwalificaties. De Swim Academy werkt uitsluitend samen met gediplomeerde lesgevers en trainers, gaande van (minimaal) niveau Initiator tot en met de hoogste nationale sportkwalificatie: Trainer A zwemmen (BLOSO / Vlaamse Trainersschool kwalificatiestructuur, meer info). Nagenoeg al onze lesgevers zijn bijgeschoold Hoger Redder en daardoor in regel met Vlarem II. Uw zoon of dochter is bij ons dus in veilige, bekwame én ervaren handen. Want ook met kinderen hebben we reeds meer dan tien jaar ervaring opgebouwd.

 

 

Zwemplezier voor het leven

 

De Swim Academy streeft naar een kindvriendelijke aanpak met het oog op blijvend en levenslang zwemplezier. Zo is het belangrijk dat elk kind zich werkelijk 'als een vis in het water' voelt vooraleer er wordt gestart met het aanleren van één of meerdere zwemstijlen. Drijven en zinken, apnoe (adem inhouden) en bellen blazen, een pijlvorm aannemen en tuimelen,... zijn slechts enkele van de basisvaardigheden die bij het kind voldoende dienen te worden ontwikkeld opdat het zich voor altijd goed in het water zou kunnen voelen. Onze lesgevers zijn trouwens geen 'stuurlui aan wal': ze maken zich graag nat. Of wat had u gedacht?

 

 

Geïnteresseerd of nieuwsgierig?

 

Stuur ons een mail en we nemen binnen de 24u contact met u op.

 

Ouders aan het woord

 

 

Annelies Vlietinck, mama van Aïko (foto) en zaakvoerster van mini-crèche Clara Di Luna:


Annelies: “Toen Aïko aan zijn eerste zwemles begon, durfde hij niet eens zijn grote teen in het water steken (lacht). Maar daar kwam snel verandering in, toen jullie hem euh... onder handen namen (lacht)."


“We hadden een superlieve lesgever die Aïko op een leuke en toffe manier stimuleerde om elke les een stapje verder te gaan. Doordat hij rekening hield met zijn karakter en gevoelens -waaronder uiteraard ook angst- won hij Aïko's vertrouwen zeer snel voor zich. Ik vind jullie aanpak zonder meer een knap staaltje pedagogie, waarbij het welbevinden van het kind absoluut centraal staat.
Ik wil jullie bij deze dan ook nog eens bedanken en natuurlijk wens ik jullie veel succes toe met alle toekomstige initiatieven."

Swim Academy © 2010 • Privacyverklaring • Gebruiksrechten