Doelgroepen:

 

Volwassenen

 

Triatleten

 

Naar de hoofdpagina Profatleten

 

Kinderen

 

Verenigingen, bedrijven en sportfederaties

 

Ons aanbod voor professionele triatleten

 

U vraagt, wij draaien

 

Voor onze profatleten haalt de Swim Academy werkelijk het onderste uit de kan. In deze formule is alles bespreekbaar en niets onmogelijk. We brengen daarvoor experten van zowel binnen als buiten de Swim Academy bij elkaar.

 

Het is op dit niveau gebruikelijk dat de Swim Academy aan een multidisciplinair overleg participeert waarin de krachten worden gebundeld. We leveren graag onze bijdrage binnen een team rond één of meerdere atleten met slechts één doel: de beste worden. De Swim Academy werkt daarvoor samen met verschillende universitaire sportmedische centra, waaronder onder andere het S.P.O.R.T.S. en het Topsport ABC maar ook een aantal (para-)medische specialisten. Zo houden we de vinger aan de pols met de academische wereld én met experten uit andere disciplines. Daarnaast werkt de Swim Academy samen met een aantal betrouwbare partners, elk op zich bezeten door hun vak.

 

 

Profbegeleiding voor profatleten

 

Voor onze profatleten gaan we met plezier een stapje verder. We combineren onze sterkste troeven in een basis begeleidingspakket, aangevuld met een intensieve communicatie en grote flexibiliteit. Want topsport vereist vaak snelle actie.

 

Een greep uit ons aanbod voor profatleten:

 

- een volstrekt uniek en individueel begeleidingspakket. Dit bevat onder andere de succesformule van periodieke technieksessies, voorzien van videofeedback en een aangepast technisch trainingsprogramma met tussentijdse evaluatie.

 

- Op basis van het verzamelde videomateriaal en de individuele foutenanalyse wordt een techniekfiche opgemaakt. Deze fiche fungeert als werkinstrument bij de sessies en opdrachten die de profatleet zelfstandig uitvoert.

 

- Periodieke onderwater techniekanalyse, o.a. in het universitaire zwembad van de KU Leuven, in samenwerking met Prof. Dr. Daniel Daly en assistent Jonas Martens.

 

- Organisatie, begeleiding en interpretatie van zwemspecifieke prestatietesten, waaronder lactaattesten. Hiervoor werkt de Swim Academy samen met o.a. Prof. Dr. Jan Olbrecht.

 

- Begeleiding op verplaatsing, zoals op een wedstrijd of zelfs tijdens een buitenlandse stage. De Swim Academy is bijvoorbeeld kind aan huis in Club La Santa, hét trainingsmekka voor triatleten te Lanzarote.

 

- Advies over de voor u aangewezen hulpmiddelen in en uit het water (zoals handpaddels, zwemvliezen of elastische oefenband) en kosteloos gebruik van zwemsnorkel, zwemrekker of andere gespecialiseerde uitrusting waarover de Swim Academy beschikt.

 

- Indien gewenst: begeleide stretching of krachttraining, in overleg met onze externe adviseurs.

 

- Voor zover deze geen 'vast' deel uitmaken van de omkadering: eventuele doorverwijzing naar specialisten zoals voedingsdeskundigen, sportpsychologen, (para-)medici e.d.

 

 

Geïnteresseerd of nieuwsgierig?

 

Stuur ons een mail en we nemen binnen de 24u contact met u op.

 

Over ons

 

 

Bart Decru, Uplace Pro Triathlon Team Trainer


Bart: "Zwemmen is technisch gezien toch wel de moeilijkste discipline van de drie. Als coördinerend trainer heb ik uiteraard een behoorlijke algemene bagage maar het detailwerk laat ik bewust aan specialisten over.
Ik ben op zoek gegaan naar de besten in het vak. Zo kwam ik bij de Swim Academy terecht. Ze beschikken over een enorm technisch inzicht en zien de 'juiste' fouten, een gave die niet iedereen gegeven is. Bovendien waardeer ik hun resultaatgerichte aanpak en onophoudelijke zoektocht naar verbetering én vernieuwing, ook buiten de muren van het zwembad."


"In december 2008 contacteerde ik de Swim Academy voor de zwemtechnische ondersteuning van Sofie Goos. Dat werd al snel een succesverhaal. Nadien volgden Bruno Clerbout, Katrien Verstuyft en in 2010 ook Bert Jammaer en Axel Zeebroek. Zo levert de Swim Academy op dit moment een substantiële bijdrage binnen het ambitieuze Uplace profteam."

Swim Academy © 2010 • Privacyverklaring • Gebruiksrechten